„Vyšnia džiazo sode“

„Vyšnia džiazo sode“

Plungės viešojoje bibliotekoje-laikrodinėje vyks Vyganto Švobos knygos „Vyšnia džiazo sode“ pristatymas kartu su iš Plungės kilusio, visiems gerai pažįstamo muzikanto Petro Vyšniausko džiazo improvizacijomis!

„Vyšnia džiazo sode“ – tai ekspresyvus pasakojimas apie žymų džiazo muzikantą, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą profesorių Petrą Vyšniauską. Knygoje savo įžvalgomis, prisiminimais dalijasi keliasdešimt Lietuvos menininkų, atskleisdami Lietuvos džiazo istoriją, supažindindami su jos kūrėjais, išskirtiniais kultūros įvykiais, meno pasaulio savitumais.

Renginio dalyviai: knygos autorius Vygantas Švoba, Petras Vyšniauskas ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro vadovas Arturas Mickevičius.

Vakaro metu profesorius Petras Vyšniauskas gros džiazo improvizacijas saksofonu.

Renginyje bus galimybė įsigyti knygą su autoriaus ir muzikos virtuozo autografais.

Maloniai kviečiame!

 

  • Gegužės 3 d.  nuo 17:00
2024-05-03 17:00 2024-05-03 17:00 Europe/Vilnius „Vyšnia džiazo sode“ Plungės viešojoje bibliotekoje-laikrodinėje vyks Vyganto Švobos knygos „Vyšnia džiazo sode“ pristatymas kartu su iš Plungės kilusio, visiems gerai pažįstamo muzikanto Petro Vyšniausko džiazo improvizacijomis! „Vyšnia džiazo sode“ – tai ekspresyvus pasakojimas apie žymų džiazo muzikantą, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos... --- //www.visitplunge.lt/renginys/vysnia-dziazo-sode/date-20240503/ Plungės rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Parko g. 7, Plungė, Plungė, Plungėje