„VĖTRA LIETAUS ŠALYJE“

„VĖTRA LIETAUS ŠALYJE“

Žurnalistė Silvia Kučėnaitė-Foti užaugo Čikagos lietuvių bendruomenėje, klausydamasi istorijų apie savo senelio nuopelnus kovojant už Lietuvos laisvę. Jis - Birželio sukilimo organizatorius, Štuthofe jį kalino naciai, o grįžusį į Lietuvą nužudė KGB.
Silvios mama prieš mirtį paprašė dukters užbaigti jos misiją - įamžinti Generolo Vėtros atminimą knygoje. Silvia sutiko. Viešnagės Lietuvoje metu ji netikėtai sužinojo: yra žmonių, manančių, kad Noreika, nacių okupacijos metu būdamas Šiaulių apskrities viršininku, prisidėjo prie Holokausto.
Knygoje autorė pristato 20 metų trukusį savo tyrimą. Tai sunki pačios Silvios Foti kelionė siekiant sužinoti tiesą. Knygoje pateikti ir įtaigūs Jono Noreikos bendražygių portretai, jų prisiminimai.

  • Birželio 20 d.  nuo 17:15
2024-06-20 17:15 2024-06-20 17:15 Europe/Vilnius „VĖTRA LIETAUS ŠALYJE“ Žurnalistė Silvia Kučėnaitė-Foti užaugo Čikagos lietuvių bendruomenėje, klausydamasi istorijų apie savo senelio nuopelnus kovojant už Lietuvos laisvę. Jis - Birželio sukilimo organizatorius, Štuthofe jį kalino naciai, o grįžusį į Lietuvą nužudė KGB. Silvios mama prieš mirtį paprašė dukters užbaigti jos misiją - įamžinti Generolo Vėtros... --- //www.visitplunge.lt/renginys/vetra-lietaus-salyje/date-20240620/ Plungės rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Parko g. 7, Plungė, Plungė, Plungėje