Susitikimas su aktoriumi ir režisieriumi VALENTINU MASALSKIU

Susitikimas su aktoriumi ir režisieriumi VALENTINU MASALSKIU

Skiriama paminėti Tarptautinę gimtosios kalbos dieną

Valentinas Masalskis yra asmenybė, kurios nereikia pristatinėti. Per keturiasdešimt karjeros metų žinomas menininkas sukūrė daugybė puikių vaidmenų, spektaklių, užaugino aktorių kartą. Šiuo metu Valentinas Masalskis gyvena ir kuria Plungės kaimynystėje - Kuliuose.

Vasario 21-oji – tarptautinė kalbos diena, tapo viena iš progų pasikviesti menininką susitikimui su muziejaus lankytojais. Kita - Žemaičių dailės muziejuje vykstanti paroda „Lietuvos muzikinio ir teatrinio gyvenimo atspindžiai“, pristatanti XIX a. Vilniuje vykusį kultūrinį gyvenimą, lietuviškos spaudos draudimo laikotarpiu. Vienas iš aktualiausių parodos eksponatų - pirmojo lietuviško spektaklio „Amerika pirtyje" afiša. Vaidinimas buvo mėgėjiškas, tačiau Lietuvos istorijoje jis tapo svarbiu lietuvių kultūros bei tautinės savimonės manifestu. Kodėl teatras buvo toks svarbus anuomet? Ar svarbus jis šiandien? Šias ir kitas aktualijas gvildensime susitikime su Valentinu Masalskiu.

  • Vasario 24 d.  nuo 13:00
2024-02-24 13:00 2024-02-24 13:00 Europe/Vilnius Susitikimas su aktoriumi ir režisieriumi VALENTINU MASALSKIU Skiriama paminėti Tarptautinę gimtosios kalbos dieną Valentinas Masalskis yra asmenybė, kurios nereikia pristatinėti. Per keturiasdešimt karjeros metų žinomas menininkas sukūrė daugybė puikių vaidmenų, spektaklių, užaugino aktorių kartą. Šiuo metu Valentinas Masalskis gyvena ir kuria Plungės kaimynystėje - Kuliuose. Vasario 21-oji –... --- //www.visitplunge.lt/renginys/susitikimas-su-aktoriumi-ir-rezisieriumi-valentinu-masalskiu/date-20240224/ Žemaičių dailės muziejus, Parko g. 3A, Plungė, Plungė, Plungėje