Prancūzų literatūros vakaras. Šiuolaikinė prancūzų literatūra ir Anie Ernaux

Prancūzų literatūros vakaras. Šiuolaikinė prancūzų literatūra ir Anie Ernaux

Plungės viešoji biblioteka pradeda įgyvendinti Lietuvos kultūros tarybos ir Plungės rajono savivaldybės finansuojamą projektą „Literatūriniai susitikimai Plungės viešojoje bibliotekoje: tegu kalba vertėjas“.

Projektas skirtas rimtajai užsienio literatūrai ir jos žymiems autoriams, pastarųjų metų dėmesio vertiems kūriniams ir literatūriniams įvykiams pristatyti. Plungiškių laukia keturi aukščiausios kokybės literatūriniai renginiai. Į pirmąjį, skirtą šių dienų prancūzų literatūrai, kviečiame visai netrukus – balandžio 10 d. Renginyje dalyvauja profesorius, humanitarinių mokslų daktaras, prancūzų literatūros žinovas Vytautas Bikulčius ir docentė, humanitarinių mokslų daktarė, vertėja Vilhelmina Vitkauskienė. Gegužės mėnesį kviesime į susitikimą, skirtą latvių literatūrai. Plungei labai pasisekė: į renginį atvyks pats romano „Mane vadina Kalendorium“ autorius Andris Kalnozols – latvių aktorius, dramaturgas, kylanti Latvijos literatūros žvaigždė, ir romano į lietuvių kalbą vertėjas Laimantas Jonušys. Rugpjūčio mėnesį į renginį, kuriame bus kalbama apie italų literatūrą – nuo klasikos iki šių dienų, iš Italijos, Neapolio, grįžta vertėja, plungiškė Lina Gaučytė (pristatys tris paskutiniuosius savo verstus romanus: „Paskutinė vasara mieste“, „Tu esi kolibris“ ir šių metų Vilniaus knygų mugėje pristatytą paskutinį, naujausią, dar spaustuvės dažais tebekvepiantį Giuseppe Tomasi di Lampedusa (Džuzepė Tomazis di Lampedūza )romaną „Gatopardas“). Linai pokalbį palaikys (ir savo verstas knygas pristatys) specialiai į mūsų renginį iš Genujos atskrendanti Toma Gudelytė – taip pat vertėja, 2008 m. Genujos universitete baigusi moderniosios literatūros magistro, 2013 m. - lyginamosios literatūros doktorantūros studijas. Na, o rudenį, rugsėjį arba spalį (laikas dar tebederinamas), visus kviesime į Olgos Tokarczuk kūrybos vakarą. Vakaro svečiai – literatūrologė, literatūros kritikė, humanitarinių mokslų daktarė, grožinės ir negrožinės literatūros ekspertė Jūratė Čerškutė ir visas Nobelio premijos laureatės Olgos Tokarczuk knygas ir 2022 m. lietuvių k. pasirodžiusį svarbiausią ir didžiausią O. Tokarczuk kūrinį „Jokūbo knygos“ į lietuvių kalbą išvertęs vertėjas Vyturys Jarutis.

Tikimės, kad šie aukštos vertės literatūriniai renginiai, pristatantys užsienio autorių reikšmingus kūrinius, sulauks skaitytojų dėmesio.

Visus nuoširdžiai kviečiame ir laukiame!

  • Balandžio 10 d.  16:30 - 18:00
2024-04-10 16:30 2024-04-10 18:00 Europe/Vilnius Prancūzų literatūros vakaras. Šiuolaikinė prancūzų literatūra ir Anie Ernaux Plungės viešoji biblioteka pradeda įgyvendinti Lietuvos kultūros tarybos ir Plungės rajono savivaldybės finansuojamą projektą „Literatūriniai susitikimai Plungės viešojoje bibliotekoje: tegu kalba vertėjas“. Projektas skirtas rimtajai užsienio literatūrai ir jos žymiems autoriams, pastarųjų metų dėmesio vertiems kūriniams ir... --- //www.visitplunge.lt/renginys/prancuzu-literaturos-vakaras-siuolaikine-prancuzu-literatura-ir-anie-ernaux/date-20240410/ Plungės rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Parko g. 7, Plungė, Plungė, Plungėje