Pėsčiųjų žygis Užpelkių apylinkėmis

Pėsčiųjų žygis Užpelkių apylinkėmis

Kol žiema dar nesibaigė ir pelkėse neprasidėjo ramybės metas, kviečiame į pėsčiųjų žygį Užpelkių apylinkėmis aplankant Užpelkių telmologinį draustinį ir susipažįstant su atkuriamu Užpelkių pelkiniu kompleksu.

Planuojamas žygio atstumas: apie 9 km
Trukmė: apie 2 val.
Susitikimo vieta: stovėjimo aikštelė Šiaurinėje Platelių ežero dalyje, prie kavinės „Le le terasa“. Susitikimo vieta: https://maps.lt/short/42d9ab42 (koordinatės WGS: 56.071095, 21.833331)

Renginio tikslas - visus gamtos mylėtojus ar tiesiog mėgėjus joje būti susipažinti su gamtos stebuklais – pelkėmis bei Užpelkių pelkinio komplekso atkūrimo darbais. Žygio metu direkcijos specialistai papasakos kaip ir kodėl šiuo metu yra atkuriamas Užpelkių pelkinis kompleksas. Maršrutas taip pat ves Užpelkių apylinkių miškais, laukais ir pievomis.

Renginys skirtas įvairaus amžiaus lankytojų grupėms, tinkamas vaikams nuo 10 metų. Svarbu, tinkamai įsivertinti planuojančių keliauti fizinį pajėgumą ir ištvermę.

Žygiui BŪTINA pasiruošti:
- apsirengti žygiui pelkėje tinkamais rūbais,
- avėti guminius, šiltus ar kt. neperšlampančius batus,
- pasiimti termosą karštos arbatos.
Po renginio bus galimybė papietauti šalia starto vietos, esančioje kavinėje „Le le terasa“.

Kaina - 6 Eur/1 asm. (moksleiviams, studentams, neįgaliesiems, senatvės pensininkams taikoma 50 proc. nuolaida. Su savimi reikia turėti teisę gauti nuolaidą, patvirtinantį dokumentą).
Dalyvių registracija BŪTINA. Užsiregistravus 30 dalyvių - registracija uždaroma.

Registracija: https://forms.gle/D8GzD3U9i1mAvCH96

SVARBU! Dalyvis, atvykdamas į renginį, patvirtina, kad supranta ir sutinka, kad renginio metu bus fotografuojamas. Nuotraukos gali būti publikuojamos ŽNPD veiklos viešinimo tikslais.

  • Kovo 2 d.  10:00 - 12:00
2024-03-02 10:00 2024-03-02 12:00 Europe/Vilnius Pėsčiųjų žygis Užpelkių apylinkėmis Kol žiema dar nesibaigė ir pelkėse neprasidėjo ramybės metas, kviečiame į pėsčiųjų žygį Užpelkių apylinkėmis aplankant Užpelkių telmologinį draustinį ir susipažįstant su atkuriamu Užpelkių pelkiniu kompleksu. Planuojamas žygio atstumas: apie 9 km Trukmė: apie 2 val. Susitikimo vieta: stovėjimo aikštelė Šiaurinėje Platelių ežero... --- //www.visitplunge.lt/renginys/pesciuju-zygis-uzpelkiu-apylinkemis/date-20240302/ Žemaitijos nacionalinis parkas, Plateliai, Plungės r., Plungė, Plungėje
  • Kaina: 6.00