Pėsčiųjų žygis, skirtas Žemaitijos NP gimtadieniui paminėti

Pėsčiųjų žygis, skirtas Žemaitijos NP gimtadieniui paminėti

Maršruto ilgis: 10 km, trukmė 2 val. Žygio trasa nebus nužymėta. Einama tik su visa grupe, lydint Žemaitijos nacionalinio parko darbuotojui.
Dalyvių skaičius ribotas. Organizatoriai pasilieka teisę stabdyti registraciją.

Būtina išankstinė registracijahttps://forms.gle/t1CQG3RJfyfxaLkG9

APRAŠYMAS

Balandžio 23-oji Žemaitijos nacionaliniam parkui yra ypatinga. 1991 m. buvo įsteigta ši svarbi ir reikšminga visos Lietuvos mastu saugoma teritorija. Kaip tada, taip ir dabar pagrindinis parko direkcijos tikslas yra saugoti gamtos paveldo vertybes, ugdant visuomenės suvokimą apie šių vertybių išsaugojimo ateities kartoms būtinybę.
Artėjančio gimtadienio proga Žemaitijos nacionalinio parko direkcija organizuoja pažintinį pėsčiųjų žygį. Keliausime vaizdingomis parko apylinkėmis, kurios atskleidžia Žemaitijos nacionaliniam parkui būdingą miškingą, pelkėtą ir kalvotą kraštovaizdį. Pėsčiųjų žygis prasidės Šilinės g. 4, Plokščių k., Plungės r. (Šaltojo karo ekspozicija) https://maps.app.goo.gl/GBTjZkENuYVh6mkm8

Renginio metu dalyvių laukia gimtadienio dovanos!

Žygio informacija:
- Maršrutas žiedinis. Žygio maršruto sudėtingumas - lengvas. Tempas iki 5 km./h. Maršrutas ves Plokštinės ir Paplatelės miško keliukais ir takais su pasitaikančiomis statesnėmis įkalnėmis ir nuokalnėmis.
- Jaunesni kaip 16 metų asmenys gali keliauti tik su juos lydinčiais suaugusiais asmenimis.
- Kiekvienas žygio dalyvis atsako už savo sveikatą ir saugumą.
- Svarbu! Būtinai pasirūpinkite žygiams tinkama ir išbandyta avalyne bei oro sąlygas atitinkančia apranga.
- Turėti vandens, maisto pietums bei užkandžių. Žygio metu vaišinsime arbata, tad nepamirškite daugkartinių puodelių.
- Augintinį į žygį atsivedęs asmuo privalo užtikrinti, kad jis nekels grėsmės žmonėms ir kitiems gyvūnams. Augintinis privalo būti su pavadėliu.

Dalyvio mokestis: 8 eur./ 1 asm. Bilietus galėsite įsigyti Šaltojo karo ekspozicijos kasoje prieš prasidedant žygiui. (Moksleiviams, studentams, neįgaliesiems, senatvės pensininkams taikoma 50 proc. nuolaida. Su savimi reikia turėti teisę gauti nuolaidą, patvirtinantį dokumentą).

Informacija apmokėjimui pavedimu (rekomenduojamas atsiskaitymo būdas):
- Atsiskaitomoji sąskaita - LT424010043000020088 Luminor bankas.
- Gavėjas: Žemaitijos nacionalinio parko direkcija. Įstaigos kodas 191440964.
- Pavedimo paskirtis - už žygio paslaugą. Nurodyti asmenų skaičių už kurį mokama (dalyvių skaičius su nuolaida ir be nuolaidos atskirai).
- Apmokėti iki 2024-04-18 d. 12:00 val., Luminor klientams - iki 14:00 val. (Sumokėjusiems vėliau - turėti pavedimo kopiją. Rekomenduojama pavedimo kopiją turėti visiems dalyviams).

  • Balandžio 21 d.  10:00 - 13:00
2024-04-21 10:00 2024-04-21 13:00 Europe/Vilnius Pėsčiųjų žygis, skirtas Žemaitijos NP gimtadieniui paminėti Maršruto ilgis : 10 km, trukmė 2 val. Žygio trasa nebus nužymėta. Einama tik su visa grupe, lydint Žemaitijos nacionalinio parko darbuotojui. Dalyvių skaičius ribotas. Organizatoriai pasilieka teisę stabdyti registraciją. Būtina išankstinė registracija :  https://forms.gle/t1CQG3RJfyfxaLkG9 APRAŠYMAS Balandžio 23-oji... --- //www.visitplunge.lt/renginys/pesciuju-zygis-skirtas-zemaitijos-np-gimtadieniui-pamineti/date-20240421/ Šaltojo karo ekspozicija, Šilinės g. 4, Plokščiai, Plungės r., Plungėje Žemaitijos nacionalinio parko direkcija ruta.junduliene@zemaitijosnp.lt
  • Kaina: 8.00