Imersinis spektaklis „Išpažintis”

Imersinis spektaklis „Išpažintis”

Kultūros virenėje Kuliuose - imersinis spektaklis „Išpažintis“ su Valentinu Masalskiu

  Aktorius Valentinas Masalskis sako, kad žmogui sunku gyventi nežinioje – ieškome greitų ir aiškių atsakymų, kurie nuramintų ir supaprastintų kasdienybę. Filosofai, teologai ir mokslininkai šiandien atsakė į daug mums rūpimų klausimų, liko tik pagrindinis – kokia gyvenimo prasmė? Atsakymo į jį V. Masalskis ieško naujame netikėto formato spektaklyje „Išpažintis“. Spektaklio premjeros –kovo 1-2 dienomis Kuliuose, naujoje meno ir bendruomenės erdvėje „Kultūros virenė“.

  Spektaklis „Išpažintis“ remiasi Levo Tolstojaus dienoraščio stiliaus tekstu, kuris aktorių Valentiną Masalskį sudomino maždaug prieš 30 metų. Šios užduoties V. Masalskis ėmėsi drauge su savo mokiniu, jaunosios kartos teatro režisieriumi Pauliumi Pinigiu.

  „Spektaklyje apie gyvenimo prasmę mąstome iš trijų perspektyvų – mokslo, filosofijos ir religijos. Nė viename iš šių dėmenų Tolstojus nerado galutinio, jį raminančio atsakymo. Abejonė yra „Išpažinties“ esmė“ – sako V. Masalskis.

  Spektaklis „Išpažintis“ yra tampriai susijęs su erdve, kurioje bus rodomas – tai „Kultūros virenė”, neseniai duris atvėrusi nauja meno ir bendruomenės vieta Kuliuose, Plungės rajone. Rekonstruotas XVIII a. istorinis pastatas su labirintą primenančiu rūsiu, skliautuotomis salėmis ir jaukia palėpe be tradicinės teatro scenos leidžia vystyti spektaklio veiksmą sustiprinant atminties ir amžinumo temas. P. Pinigio režisuojamam spektakliui scenografiją ruošia  scenografė Rūta Venskutė ir tai nebus žiūrovams įprasto formato teatro pastatymas. Imersinio spektaklio veiksmas vyks visuose trijuose namo aukštuose, o po juos pasklidę žiūrovai išvys skirtingas to paties kūrinio variacijas, spektaklio metu ne tik judės, bet ir atliks tam tikras užduotis. Imersiniame spektaklyje publikos dalyvavimas dažniausiai neapribojamas vien vyksmo žiūrėjimu, stebėjimu, siekiama paveikti visus žiūrovo pojūčius.

  Aktorius Valentinas Masalskis imersiniame spektaklyje „Išpažintis“ keliaus per „Kultūros virenės“ erdves, akis į akį susitiks su pastato rūsyje, salėse ar palėpėje esančiais žiūrovais – dėl autentiškų kamerinių erdvių jų skaičius bus itin ribotas. Kamerinėse „Kultūros virenės“ patalpose– intensyvi, teatrinė patirtis bus pasiūlyta kiekvienam, atvykusiam į „Išpažinties“ arba gyvenimo prasmės paieškos seansą. „Kultūros virenės“ svečiai kviečiami nusiteikti interaktyviai ir neįprastai įtraukiančiai teatro patirčiai.

  Be V. Masalskio vaidina ir jaunosios kartos aktoriai Jogaila Šimkus ir Simona Grigoryan, vaizdo ir garso režisierius aktorius Donatas Mickūnas.

  Spektaklis yra projekto „Atvira bendruomenės kūrybos erdvė Kuliuose“ dalis  ir įgyvendintas pasitelkiant Europos ekonominės erdvės finansinių mechanizmų programos „Kultūra“ lėšas.  Daugiau informacijos: www.kulturosvirene.lt

Spektaklio „Išpažintis“ premjeros kovo 1-2 dienomis, 19 val. Kulių „Kultūros virenėje“, Liepų g.1, Kuliai, Plungės raj. Bilietus į spektaklius platina bilietai.lt.  

Kūrybinė komanda:

Režisierius Paulius Pinigis

Aktoriai: Valentinas Masalskis, Jogaila Šimkus ir Simona Grigoryan,

Scenografė Rūta Venskutė,

Vaizdo ir garso režisierius aktorius Donatas Mickūnas,

Prodiuserė Raimonda Masalskienė.

  • Kovo 1 d.  19:00 - 20:30
2024-03-01 19:00 2024-03-01 20:30 Europe/Vilnius Imersinis spektaklis „Išpažintis” Kultūros virenėje Kuliuose - imersinis spektaklis „Išpažintis“ su Valentinu Masalskiu   Aktorius Valentinas Masalskis sako, kad žmogui sunku gyventi nežinioje – ieškome greitų ir aiškių atsakymų, kurie nuramintų ir supaprastintų kasdienybę. Filosofai, teologai ir mokslininkai šiandien atsakė į daug mums rūpimų klausimų, liko tik... --- //www.visitplunge.lt/renginys/imersinis-spektaklis-ispazintis/date-20240301/ Kultūros virenė, Liepų g. 1, 90371 Kuliai, Lithuania, Plungė, Plungėje
  • Kaina: 20.20
  • Plačiau