Gegužės
17 d.

Žurnalistų turas po Plungės kraštą: nuo kastinio iki „Vyskupų bliūdo“


Gegužės 16 d. įvyko viešinimo turas žurnalistams bei Lietuvos turizmo skatinimo agentūrai „Keliauk Lietuvoje“. Šiemet Plungės turizmo informacijos centras kviečia naujai pažinti Plungės kraštą ir išbandyti naujas edukacines bei degustacines programas, kurios ir buvo pristatytos didžiųjų dienraščių, tinklaraščių, televizijų žurnalistams.

Viešinimo turas prasidėjo nuo naujos teminės programos „Prezidentų žemė: Narutavičių istorija“, jungiančios Plungės ir Mažeikių savivaldybes, pristatymo. Alsėdžiuose žurnalistams vesta teatralizuota ekskursija, kuri dalyvius nukėlė į XX a. pradžią. Džiaugiamės, kad susivienijus kelioms įstaigoms ir aktyviai Alsėdžių bendruomenei pavyko sukurti ekskursiją, kuri leidžia pristatyti turtingą miestelio istoriją.

Ekskursijos dalyviai buvo vaišinami ypatingu miestelio patiekalu – iš senų laikų atkurtu ir patobulintu „Vyskupų bliūdu“, kuris visiems kėlė smalsumą.

Antroji programos dalis nukėlė į Renavo dvarą, kur broliai Stanislovas ir Gabrielius Narutavičiai praleido dalį vaikystės. Ekskursijos dalyviai turėjo progą susipažinti su dvaro aplinka, kuri formavo brolių Narutavičių pasaulėžiūrą.

Vėliau turo dalyviams buvo pristatoma sodyba-žirgynas „Virš ąžuolų“. Ši sodyba Plungės rajone – tikrai išskirtinė. Joje organizuojamos vaikų ir suaugusiųjų laisvalaikio stovyklos, jodinėjimas žirgais. Žurnalistams smalsumą kėlė ne tik patys žirgai, bet ir laisvai po teritoriją vaikštinėjantis apvalių formų ožys Colis. Turo dalyviams buvo pristatyti ir išskirtinio dizaino jaukūs namukai, kuriuose ne vienas norėjo pasilikti ilgesniam laikui.

Džiaugiamės, kad pagaliau turėsime galimybę grupėms pasiūlyti vyno degustacijas, kurių labai trūko visoje Žemaitijoje. Tad labai nekantravome žurnalistams pristatyti naujai duris atvėrusią „Vyndarių sodybą“, kurioje galima degustuoti naminius vynus.

Vakaras žurnalistams baigėsi sočia žemaitiška vakarienė restorane „Skalvija International inn“. Ant stalo puikavosi ne tik visų pamėgta cibulynė, kastinys, naminė duona, „košeliena“, naminis kugelis, bet ir jau retai besutinkamas žemaitiškas desertas „Meškos šūduks“. Na, o pagalvės minkštumą turo dalyviai vertino viešbutyje „Oginski Hotel“.

Džiaugiamės nauju pavasariniu startu ir tikimės, kad Plungės rajonas bus ne kartą minimas žiniasklaidoje ir tinklaraščiuose.

Plungės turizmo informacijos centro informacija